توصیه های بهداشتی معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان گلستان در مورد بیماری تب کریمه کنگو
با شروع فصل گرما خطر بروز بیماری تب کریمه کنگو در کمین قرار می گیرد
راه های اصلی انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو1-گزش توسط کنه یا له کردن آن2- تماس مستقیم با خون و بافتهای دام آلوده حین ذبح دام(گوسفند .گاو و...) 3-تماس مستقیم با خون و ترشحات بیمار بستری در بیمارستان. علائم بیماری:
1-تب ناگهانی 2-درد عضلانی 3-سردرد 4-وجود خونریزی از اعضای بدن.
*راه های پیشگیری از بیماری1-خودداری ازخریدگوشت فاقد مهر دامپزشکی. 2-بهتر است گوشت تازه به مدت 24 ساعت و سایر امعا واحشا (دل وجگر و...)به مدت 48 ساعت در دمای یخچال (8 تا2 درجه )نگهداری شود.3-خوداری از ذبح دام در منزل یا معابر.4-استفاده از دستکش در هنگام خرد کردن گوشت و دل وجگر.5-ستفاده از وسایل ایمنی فردی مثل کلاه .عینک. ماسک .روپوش .چکمه .در موقع تماس با دام و ذبح دام .6-تعویض لباس پس از تماس با دام وبعد از خروج محل نگهداری دام.7-سمپاشی بر علیه کنه در مناطق روستایی.
نظر دهید