• 1399/06/03 - 09:54
  • تعداد بازدید : 536
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پایش مستمر کارشناسان دامپزشکی به منظور مقابله با بیماری تب سه روزه

معاون سلامت دامپزشکی استان : انجام واکسیناسیون به موقع، بهسازی جایگاههای نگهداری دام، رعایت بهداشت دام و ضدعفونی و سم‌پاشی به موقع جایگاههای نگهداری دام‌ برای از بین بردن ناقلان بیماری، از بین بردن محل تجمع حشرات مانند آب‌های راکد و سطحی داخل و در اطراف مراکز نگهداری دام‌ها از جمله اقدامات مؤثر در پیشگیری و کنترل بیماری می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان گلستان، دکتر محسن عبدالوند در خصوص این بیماری  گفت: بیماری تب بی دوام گاوی یا تب سه روزه  یک بیماری ویروسی، غیر واگیر و قابل انتقال توسط حشرات می باشد که در گاو  و گاومیش بروز می‌کند. بیماری در آفریقا ، خاورمیانه و استرالیا وجود دارد و می‌تواند موجب ایجاد خسارت‌های اقتصادی فراوان به ویژه کاهش تولید شیر  در دامهای شیروار و افت شدید بدنی در دامهای پرواری گردد. این بیماری اغلب با علائم ناگهانی تب ( 42 ـ 40 درجه سانتیگراد)، بی اشتهائی، آبریزش چشم و بینی، سختی تنفس، درد مفاصل، لنگش، سفتی عضلات، فلجی موقت یا زمین گیری مشاهده می شود. میزان ابتلاء ممکن است بیشتر از  80 درصد باشد که به سن و شرایط دام نظیر وضعیت ایمنی بدن بستگی دارد و معمولاً تلفات بیماری کم است و بطور کلی 2 ـ1 درصد می باشد. گرچه در گاوهای شیرده، گاوهای نر چاق باشرایط بدنی خوب  می تواند بیشتر باشد ( 30 ـ10 درصد ). با این حال در سالهای اخیر میزان مرگ ومیر در برخی نقاط آسیا و خاورمیانه، 20 ـ 10 درصد گزارش گردیده است

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گلستان درحاشیه بازدید از واحدهای اپیدمیولوژیکی دامی  شهرستان گنبد گفت: در حال حاضر بر اساس بازدیدهای میدانی با توجه به وجود ریسك فاكتورهای متعدد در استان (وجود تالابها، آب بندانها، نیزارها، شالیزارها، شرایط آب و هوا و دمایی مناسب در استان كه همگی می تواند محیط مناسبی جهت رشد و تكثیر پشه های ناقل بیماری باشد و نیز وجود سه میدان دام بزرگ كشور، همجواری با استانهایی كه آنها نیز خود به نوعی از حیث بیماری مذكور پرخطر محسوب گردیده، نقل و انتقال غیر مجاز دام از سراسر كشور به استان)، بیماری تب بی دوام گاوی (BEF) در استان وجود دارد .

عبدالوند عنوان کرد: با پیگیریهای این اداره کل، واکسن تب بی دوام گاوی در حال حاضر به اندازه کافی در سطح استان موجود بوده و باید توسط دامداران یا مجتمع‌های دامداری از مراکز مایه‌کوبی مجاز تهیه شود و به دامداران برای مقابله با این بیماری توصیه کرد و گفت: انجام واکسیناسیون به موقع، بهسازی جایگاههای نگهداری دام، رعایت بهداشت دام و ضدعفونی و سم‌پاشی به موقع جایگاههای نگهداری دام‌ برای از بین بردن ناقلان بیماری، از بین بردن محل تجمع حشرات مانند آب‌های راکد و سطحی داخل و در اطراف مراکز نگهداری دام‌ها از جمله اقدامات مؤثر در پیشگیری و کنترل بیماری می باشد. همچنین با پیگیریهای بسیار این اداره کل، داروهای موثر در درمان بیماری بالاخص داروهای ضدالتهاب غیر استروییدی (NSAID) طی چندین مرحله در داروخانه های دامپزشکی استان توزیع و در حال انجام می باشد.

وی مجموعه اقدامات انجام شده در شهرستان گنبد را در راستای کنترل و پیشگیری بیماری تب بی دوام گاوی مطلوب ارزیابی نموده و برای مبارزه با این بیماری گفت: پایش و مراقبت بیماری توسط اکیپ‌های بیماری یاب دامپزشکی شهرستانی به صورت روزانه، آموزش و ترویج دامداران، برگزاری جلسات با اتحادیه‌های دامداران و سوق دادن دامداران جهت استفاده از واکسن در زمان مناسب و انجام عملیات سمپاشی دامداریهای صنعتی و روستایی در مناطق پرخطر و بهره مندی از توان بالقوه بخش خصوصی و نیز دولتی در موارد تشخیص و درمان بیماری از جمله اقدامات اداره دامپزشکی شهرستان بوده است.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 255013
کلمات کلیدی
لینک کوتاه