هشدارهای بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان گلستان با توجه به برودت هوا در سطح استان
به منظور جلوگیری از تلفات و خسارتهای اقتصادی به دامداران توجه به هشدارهای بهداشتی ضروری می باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان به نقل از دفتر بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی استان به منظور جلوگیری از تلفات و خسارتهای اقتصادی به دامداران ، دامداران نسبت به رعایت مسائل ذیل اقدام نمایند .
1 - دامداران از چرای دامها در مسیل ها و داخل رودخانه های فصلی و نیز مناطق مستعد سیل خودداری نمایند
2 – گله های دامی از روستاها فاصله زیادی نگیرند.
3 – کنترل سیستم تهویه سالن پرورشی دامها با هدف جلوگیری از انباشت گازهای سمی صورت گیرد .
4 – با توجه به کاهش دما ، دامداران پناهگاه مسقف را برای دور نگهداشتن دامها از کوران باد و بستر با ضخامت مناسب ، خشک و عایق را برای بالا بردن درجه حرارت بدن دامها ایجاد کنند.
5 - دامداران استان با توجه به هشدارهای جوی اداره کل هواشناسی استان نسبت به ایجاد "سیل بند" در اطراف دامداری ها به منظور جلوگیری از ورود آب به واحد پرورش اقدام کنند.
6 - تامین ذخیره آب آشامیدنی مورد نیاز دامها ضروری می باشد
7 – خشک کردن نوزاد دامها ، خوراند آغوز و شیر گرم بلافاصله بعد از تولد و همچنین ضدعفونی مستمر زایشگاه
8– انگلهای گوارشی و ریوی در شرایط سرما فعالیت بیشتری دارند و خوراندن داروهای ضد انگل به دام زیر نظر دکتر دامپزشک ضروری است .
9 – در جیره غذایی دامها باید تامین پروتئین ، ویتامین ، مواد معدنی و به ویژه انرژی اضافی مد نظر قرار گیرد .
10 – حیواناتی که علایم بالینی از قبیل سرفه ، عطسه ، آبریزش از بینی و.. را نشان می دهند می بایست حتما از سایر حیوانات جدا نگهداری و در صورت تداوم علایم جهت درمان به دامپزشک مراجعه گردد .
11_ آب مصرفی حیوانات نباید سرد و یخ زده باشد بلکه دامداران باید آب مصرفی را در محل گرم نگهداری و در فواصل معین به مصرف دام برسانند .
12– در صورت استفاده از وسایل گرمایشی در محل نگهداری دامها ، طوری برنامه ریزی شود که گازهای حاصل از احتراق این وسایل به خارج از آغول دامها هدایت شود .
13 – با توجه به حساسیت بالای اسب به نوسانات درجه حرارت محیط ، کلیه باشگاههای سوارکاری و دارندگان انواع اسب ، تمهیدات لازم را برای یکنواختی درجه حرارت محیط فراهم آورده و تا حد امکان اسبها را با پوشش مخصوص نگهداری کنند .
14– به دامداران توصیه می گردد در ساعات گرم روز ، دامهای خودر را از اصطبل ها خارج و با هدف چرخش هوا درب ها اصطبل را باز بگذارند .
15 – تغذیه دام ها در فواصل زمانی مناسب صورت گرفته و تاحد امکان میزان بیشتری از مواد خشک و انرژی زا به جیره غذایی دام ها افزوده شود .
16 - علوفه دام های خود را در قسمت های نفوذ ناپذیر دامداری قرار دهند.
17- پس از فروکش کردن آبگرفتگی و سیل احتمالی، سم پاشی جایگاه نگهداری و بدن دامها را انجام دهند؛ چرا که این کار نقش به سزایی در کنترل بیماریهای انگلی دارد و همچنین ضدعفونی کردن ورودی و محوطه دامداریها ضروری است.
ضمنا مورد انتظار است در صورت مشاهده هرگونه علائم بیماری در گله مراتب را به نزدیکترین اداره دامپزشکی اطلاع رسانی گردد.
نظر دهید