سمپاشی دامها جهت پیشگیری از تب کریمه کنگو در گلستان
معاون سلامت دامپزشکی استان از سمپاشی دامها و اماکن دامی جهت پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گلستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان گلستان، دکتر محسن عبدالوند گفت: با توجه به مشاهده مواردی از ابتلا به بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمـه کنگـو در انسان در بعضی از مناطق کشور، به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک، دامپزشکی استان گلستان تا کنون نسبت به سمپاشی 12 هزار و 911 راس گاو و گوساله و نیز 188 هزار و 420 راس گوسفند و بز و 331 هزار و 250 متر مربع جایگاه دام با سموم یارانه ای و بصورت رایگان اقدام کرده است. این اقدامات به منظور مبارزه با انگلهای خارجی و کنه های دامی انجام شده و همچنین با انجام این اقدامات، دامداران استان با آموزش عملی از مزایای مبارزه با کنه های دامی آگاهی یافتند .
عبدالوند همچنین گفت:این در حالی است که سال گذشته نیز در مجموع 719 هزار و 883 راس دام سبک و سنگین و 1 میلیون و775 هزار و 819 متر مربع جایگاه دامی سم پاشی شده بود.
وی با بیان اینکه، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای خطرناکی است که از دام به انسان منتقل می شود، افزود: این بیماری از طریق گزش انواع کنه های دامی، تماس با حیوان آلوده و لاشه آن و ترشحات بدن افراد آلوده ایجاد میشود .
عبدالوند خاطرنشان کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دامها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس تا یک هفته در بدن دام می ماند ولی دام علائم ظاهری بیماری را نشان نمی دهد. موارد تک گیر و یا همه گیری های ناگهانی این بیماری در انسان به صورت یک بیماری خونریزی دهنده و خطرناک با مرگ و میر بالا ظاهر می شود .
وی گفت: مخزن اصلی ویروس این بیماری در طبیعت کنهها هستند و برای پیشگیری و کنترل بیماری باید بر آموزش افراد در معرض خطر شامل؛ دامپزشکان، پزشکان، قصابان، کارگران کشتارگاه ها، روستائیان، دامداران و همچنین سمپاشی دام و اماکن دامی و قطع چرخه انتقال احتمالی ویروس از طریق کشتار دامها در کشتارگاههای صنعتی اقدام کرد .
معاون سلامت دامپزشکی استان تصریح کرد: دامداران استان باید جهت مبارزه با کنههای دامی و پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو،ضمن بهسازی اماکن دامی خود ، باخرید سم از داروخانه های دامپزشکی ، دامها و جایگاه ها نگهداری آنها را بصورت دوره ای در فصل گرما(از اردیبهشت تا مهر ماه هر سال) با سموم مخصوص دامی سمپاشی کنند.