برگزاری جلسه هماهنگی اداره کل دامپزشکی با دستگاه اجرایی استان به منظور بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی در روز عید قربان
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان گلستان از برگزاری جلسه هماهنگی دامپزشکی با دستگاه های اجرایی استان با محوریت نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی در روز عید سعید قربان خبر داد.
این جلسه که با حضور نمایندگان دامپزشکی استان، مدیر سلامت محیط وکار استان ، نماینده مرکز بهداشت استان، نماینده اداره کل پدافند غیرعامل و استانداری در اداره کل دامپزشکی استان گلستان برگزار گردید در خصوص همکاری بین بخشی با سایر نهادها، نحوه اجرای عملیات و اطلاع رسانی به شهروندان مواردی مطرح و هماهنگی لازم صورت گرفت.
در ابتدای جلسه دکتر عبدالوند معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گلستان بیان داشت: به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت دامهای قربانی و تامین بهداشت عمومی، دامپزشکی استان با برنامه ریزی دقیق و هماهنگی با کلیه دستگاههای ذیربط برنامه عملیاتی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی را اجرایی خواهد نمود ،ایشان اهمیت بازرسی و نظارت بهداشتی بر دام های قربانی در روز عید قربان و جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک و مخاطرات زیست محیطی را مستلزم مشارکت و همکاری همه دستگاه ها با اداره کل دامپزشکی استان عنوان نمود. معاون سلامت اداره کل دامپزشکی در این جلسه اظهار داشت: دامپزشکی استان با تشکیل ۷۷ اکیپ ثابت و سیار با بکارگیری بالغ بر ۹۰ نفر دکتر دامپزشک و بازرس بهداشتی گوشت و همچنین ۱۶ ناظر شرعی، عملیات بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی در روز عید سعید قربان را برنامه ریزی نموده و با توجه به هماهنگی انجام شده، تمامی کشتارگاههای دام استان (۹ کشتارگاه) در روز عید قربان فعال و آماده خدمات دهی رایگان به هم استانیهای عزیز می باشند.
دکتر عبدالوند گفت: در این جلسه به پیشنهاد دستگاههای ذیربط منجمله شهرداری استان محلهای عرضه دام زنده و همچنین محلهای جمع آوری پوست دامهای قربانی مشخص گردید و در پایان روز عید قربان نیز عملیات سم پاشی، شستشو و ضدعفونی توسط نیروهای خدوم شهرداری انجام خواهد گرفت وی در ادامه اشاره کرد: کشتار دام در خارج از کشتارگاه بدلیل عدم نظارتهای بهداشتی تیم دامپزشکی در قبل و حین و بعد از کشتار می تواند غیر از آلودگیهای زیست محیطی، مخاطرات بهداشتی فراوانی بدنبال داشته و سلامت مردم را تهدید نموده و برخی بیماریهای مشترک انسان و دام از جمله بیماری تب کریمه و کنگو (CCHF)، تب مالت، کیست هیداتید و ... را سبب گردد.
لذا توصیه موکد می گردد مردم جهت ذبح دامهای قربانی خود تا حد امکان از ظرفیت کشتارگاههای دام استان استفاده نموده و از ذبح دام توسط برخی افراد بی نام و نشان و در محلهای زندگی خود پرهیز نمایند.
نظر دهید