دکتر علی کاووسی مدیرکل دامپزشکی استان گلستان خبر داد
اقدامات پیشگیرانه اداره کل دامپزشکی استان گلستان در مقابله با بیماریهای مشترک انسان و دام .
اداره کل دامپزشکی استان گلستان به مناسبت روز جهانی بیماریهای زئونوز، دکتر علی کاووسی، مدیرکل دامپزشکی استان، از اجرای برنامههای گسترده این اداره کل در راستای پیشگیری و کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام خبر داد.

به گزارش روابط عمومی ، دکتر کاووسی با اشاره به اهمیت بیماریهای زئونوز، تأکید کرد: بیماریهای مشترک بین انسان و دام تهدیدی جدی برای سلامت عمومی و اقتصاد دامداری هستند. که در این راستا اداره کل دامپزشکی استان گلستان با برنامهریزی منسجم، گامهای مؤثری در کنترل این بیماریها در سطح استان برداشته است. وی گفت: طی برنامه ریزی های صورت پذیرفته در دامپزشکی استان گلستان به جهت پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک تعداد 200 هزار راس دام سبک و همچنین 84000 راس دام سنگین علیه بیماری بروسلوز در سال گذشته تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفتند. مدیرکل دامپزشکی استان گلستان افزود: در ادامه اقدامات پیشگیرانه علیه بیمارهای مشترک بین انسان و دام سالانه تعداد 40000قلاده سگ توسط عوامل دامپزشکی علیه بیماری هاری واکسینه می شود و همچنین عملیات مایه کوبی برای تعداد 1250000 راس دام سبک و سنگین ، تک سمی و شتر علیه بیماری شاربن در سالجاری صورت پذیرفته است.
دکتر کاووسی آموزش به دامداران و روستاییان را یکی از اولویتها و برنامه های اصلی پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام دانست و بیان کرد: بدین منظور دوره ها وکارگاههای آموزشی ووی از پایش مستمر بیماریها در سطح استان گلستان خبر داد و گفت: در راستای اجرای برنامههای مراقبتی برای بیماریهای مشترک جهت اقدامات تشخیصی بروسلوز تعداد13000 راس گاو مورد انجام خونگیری قرار گرفته و انجام تست سل گاوی برای تعداد 19 هزار راس گاو در سال گذشته صورت پذیرفته است. که در نتیجه منجر به شناسایی بیست راس دام آلوده گردیده که در این راستا اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای لازم به منظور پیشگیری از انتقال بیماری به دامها و جوامع انسان صورت پذیرفته است. مدیرکل دامپزشکی استان گلستان در پایان بر لزوم همکاری بین بخشی تأکید کرد و افزود: با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی و محیط زیست برنامههای مشترکی برای کنترل بیماریهای زئونوز صورت میپذیرد. همچنین وی از بهره برداران درخواست نمود در صورت مشاهده علائم بیماری در دامها، از طریق مراجعه به دامپزشکی شهرستان مربوطه و یا تماس با سامانه ارتباطات مردمی 1512 دامپزشکی، موضوع را گزارش نمایند.
نظر دهید