هشدار دامپزشکی استان در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گلستان ، نسبت به رخداد بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و گفت: با فرا رسیدن فصل گرما احتمال سرایت و انتقال بیماریهای مشترک دام و انسان از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون یا لاشه حیوان آلوده به انسان سالم افزایش می یابد .
دکتر محسن عبدالوند با اشاره به اینکه مخزن اصلی ویروس تب کریمه کنگو در طبیعت، کنه ها هستند، گفت: در حیوانات ویروس بدون علایم و در برخی مواقع با تب چند روزه مشاهده می شود، اما در انسان باید مراقبت های خاص انجام شود و درصورت قصور و کوتاهی منجر به مرگ و میر نیز می شود
وی افزود: دامداران ، روستاییان و سایر افرادی که در تماس مستقیم با دام هستند، باید به طور ویژه دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند. وی ادامه داد: با گرم شدن هوا و کاهش بارندگی در ماههای آینده به دامداران توصیه می شود که نسبت به سم پاشی در دام و جایگاههای دامی اقدام کنند . ایشان با بیان اینکه سال گذشته بیش از 750 هزارهزار متر مربع از جایگاه های دام و تعداد 450 هزار راس دام سم پاشی شد که با توجه به محدودیت اعتباری دستگاه های دولتی، بسیاری از این امور توسط دامداران بصورت مداوم باید انجام شود.
عبدالوند در ادامه بیان کرد: در این راستا دوره های آموزشی به منظور آگاهی بخشی دامداران و کارکنان مراکز پرخطر از جمله کشتارگاهها که در ارتباط نزدیک با این بیماریها هستند نیز به صورت چهره به چهره برگزار میگردد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گلستان با تاکید بر نگهداری لاشه به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از کشتار در پیش سرد بیان کرد: نگهداری حداقل ۲۴ ساعت در پیش سرد کن خطر ویروس احتمالی را از بین می برد. خانوارها در بحث خرید تمامی فرآورده های خام دامی همچون گوشت، مرغ و ماهی از مغازه و قصابی های معتبر خریداری کنند، ضمن اجتناب از کشتار غیر مجاز دام، برای اطمینان بیشتر گوشت را بلافاصله پس از خرید مصرف نکنند و حداقل گوشت را ۲۴ ساعت و جگر را ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری کنند.
نظر دهید