• 1396/06/05 - 12:00
  • تعداد بازدید : 1361
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اطلاعیه دامپزشکی گلستان به مناسبت عید سعید قربان

شهروندان محترم


ضمن عرض تبریک فرا رسیدن عید مبارک اضحی و آرزوی قبولی قربانی ابراهیمی ، باطلاع می رساند به منظور حفظ سلامت همشهریان گرامی و تأمین بهداشت عمومی جامعه ، اداره کل دامپزشکی گلستان و شبکه ها ی دامپزشکی در سطح استان آماده بازرسی بهداشتی و شرعی دامهای قربانی شما در روز عید سعید قربان می باشند . بازرسین بهداشت گوشت دامپزشکی و ناظرین شرعی با استقرار در نقاط مختلف شهرها بویژه در محل کشتارگاههای دامی شهرستانها ، دامهای کشتاری شما را از نظر آلودگی به عوامل بیماریزا بالاخص بیماریهای مشترک بین انسان و دام بازرسی نموده و سلامتی شما مصرف کنندگان عزیز را از ابتلاء به بیماریها تضمین خواهند نمود ، به همین منظور اکیپهای بازرسی گوشت از ساعت 7 صبح الی 13 ظهر آمادگی خود را در روز عید قربان جهت ارائه خدمات بهداشتی اعلام می دارند .


با توجه به اینکه در روز عید قربان عده ای از افرادسودجو و فرصت طلب اقدام به کشتار و فروش دامهای مشکوک در میادین و چهار راههای بزرگ شهر تحت پوشش دام قربانی و نذری می نمایند ، لذا توصیه می شود دامهای قربانی خود را ترجیحاً در کشتارگاه دامی شهرستان و یا در محل های تعیین شده از طرف شهرداریها و مشاوره با مامورین دامپزشکی ذبح نمایید . بدیهی است اکیپهای سیار کنترل بهداشتی شبکه ها ی دامپزشکی با عوامل کشتار دام و عرضه و فروش گوشت در خارج از مراکز عرضه مجاز (قصابیها) در روز عید قربان برخورد قانونی خواهند نمود .


لازم به ذکر است ستاد اجرایی نظارت بر ذبح دامهای قربانی مستقر در اداره کل دامپزشکی گلستان در روز عید قربان آماده ارائه هرگونه راهنمائی و پاسخگویی به سئوالات شما شهروندان محترم می باشد.


شماره های تماس: سامانه 1512 و 32424008


 


نکات ضروری


1-برای ذبح دام حتما به مراکز مجاز عرضه بهداشتی دام مراجعه و اکیدا از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و خیابان‌ها و افراد غیر مجاز خودداری کنند.


2- باتوجه به مهیا بودن شرایط بهداشتی جهت ذبح دام و کنترل، بازرسی و معاینه بهداشتی توسط دامپزشکان در مراکز مجاز عرضه و قربانی دام، از ذبح دام‌ها در معابر عمومی و خیابان و کوچه جدا پرهیز کنند.


3- دامپزشکان در مراکز مجاز عرضه بهداشتی آماده خدمت به هموطنان و بازرسی و معاینه بهداشتی دام قبل، حین و بعد از ذبح هستند.


4- در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از عدم بازرسی و معاینه قبل، حین یا پس از ذبح یاعرضه غیر بهداشتی و غیر مجاز دام، ‌مراتب را در اسرع وقت به نزدیک‌ترین شبکه دامپزشکی شهرستان خود اطلاع دهید.


5- دامپزشکان مستقر در مراکز عرضه بهداشتی دام از ذبح دام‌های مبتلا به تب، بزرگی گره‌های لنفاوی، زردی، عوارض جدی و خطرناک پوستی، عفونت‌ها و غیره جلوگیری و دام مبتلا به اسپری ر نگی علامتگذاری و قرنطینه نموده و از فروش آن ممانعت بعمل می‌آورند. لذا با اعتماد به این مراکز، تنها دام خود را پس از معاینه توسط دامپزشک تهیه کنند.


6- بهتر است در هنگام خرد کردن گوشت گوسفند یا شستشوی آن (خصوصاً خانم‌های باردار )از دستکش استفاده کنند.


7- گوشت‌های تهیه شده، تا قبل از پخت بهتر است در یخچال (حداکثر 24 ساعت) یا در فریزر (حداکثر یکسال) نگهداری شوند

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 182567
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید