• 1397/02/20 - 12:00
  • تعداد بازدید : 723
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

درباره تب کریمه کنگو چه باید بدانیم؟

افرادی که در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند، باید از دستکش و چکمه و روپوش استفاده کنند، درواقع رعایت بهداشت فردی تن‌ها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است



 تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو(CCHF) یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که بوسیله کنه منتقل میشود و در آسیا، اروپا و افریقا وجود دارد. مرگ و میر بالا دارد و همه گیری‌های داخل بیمارستان آن نیز شایع هستند



عامل بیماری تب کریمه کنگو



این بیماری که عامل اصلی آن نوعی ویروس می باشد توسط کنه ها منتقل می شود. کنه ها عامل اصلی انتقال این بیماری بین دام ها و بین دام و انسان هستند. به دلیل اینکه کنه ها در زمستان و در فصول سرد فعال نیستند این بیماری در فصول گرم جولان می دهد. از اواسط بهار تا اوایل پاییز مناسب ترین فصل برای تکثیر این نوع کنه و انتقال این بیماری است.





هشدار در مورد تب کریمه کنگو




  • این بیماری در ایران کشته داده است ولی هنوز به مرحله همه گیر شدن و اپیدمی نرسیده است. نمونه هایی از ابتلا و حتی کشته شدن افراد در سیستان بلوچستان و خراسان و یزد و اصفهان و کرمان و شمال دیده شده است پس عاقلانه خواهد بود مراقب سلامت خود باشید.

  • در معرض خطر ترین افراد در ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو کسانی هستند که در کار کشتار دام اعم از گوسفند و گاو و یا بزن و … و قطعه قطعه کردن و تمیز کردن لاشه ی دام های کشتار شده هستند پس استفاده از دستکش و لباس کار و چکمه در کشتارگاه ها الزامی است.

  • کسانی که در کار کشتار دام هستند عموما از دهان به عنوان گیره ای برای نگه داری چاقو استفاده می کنند و این به معنی استقبال از خطر این بیماری کشنده ی ویروسی است پس لطفا این کار را نکنید چون موضوع ابدا شوخی بردار نیست. در صورتی که شیوه ی دفن کسانی که از بیماری مرده باشند را دیده باشید هرگز این کار را نخواهید کرد.

  • تا اطلاع ثانوی از خرید و ذبح دام زنده در محل و ذبح گوسفند برای مراسمات مختلف اکیدا خودداری کنید چون ممکن است با این عمل نسنجیده ی خود انبوهی را به تب کریمه کنگو مبتلا کرده و میان بری به سمت اپیدمی و همه گیر شدن این بیماری احداث کنید.

  • تماس با لاشه و ترشحات و گوشت و خون حیواناتی که تازه کشته شده اند می تواند سبب ابتلا به این بیماری شود پس ناگفته پیداست هرگز سمت مراکزی که با گوشت دام تازه ذبح شده اقدام به طبخ و عرضه ی غذا می کنند نباید آفتابی شوید. از این دست رستوران ها در بین راه و در برخی نقاط ایران من جمله کردستان و جنوب آذربایجان و اردبیل و … زیاد دیده می شود.

  • زمانی گه لاشه به مدت دست کم ۲۴ ساعت در یخچال قرار گرفت به دلیل اینکه زندگی و انتقال خون در بدن لاشه متوقف شده است می توان امیدوار بود که ویروسی که در بدن دام بوده است مرده باشد و دام دیگر ناقل بیمای نباشد و از این رو گوشت تازه و فراوارده های گوشتی تازه تا اطلاع ثانوی ممنوع!

  • خوردن گوشت خام و نیم پز و جگر خام و جیگر خونی و … تا اطلاع ثانوی اکیدا ممنوع خصوصا اگر دام به تازگی ذبح شده است و پس از کشتار به مدت دست کم ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری نشده است. دام ها ترجیحا باید در کشتارگاه کشته و سپس در یخچال رفته و سپس برای مصرف عرضه شود.

  • این بیماری از پرندگان به آدمی منتقل نمی شود البته شتر مرغ در این میان استثناست پس از گوشت سفید نترسید که نمی تواند مبتلا به تب کریمه کنگو شود.

  • این بیماری در صورتی که در مراحل ابتدایی تشخصی داده شود ممکن است با دارو درمان شود هر چند به طور متوسط سی درصد کسانی که به این بیماری مبتلا می شوند حتی علیرغم استفاده از دارو نیز می میرند پس علایم یاد شده را جدی بگیرید.

  • علاوه بر اینکه تماس با ترشحات بدن و خون و گوشت و … فرد مبتلا به بیماری موجب انتقال این بیماری می شود گفته شده است حتی نفس کشیدن در اتاقی که بیمار در آن قرار دارد نیز ممکن است فقط ممکن است سبب انتقال این بیماری گردد.





درمان تب کریمه کنگو




  • این بیماری ویروسی معمولا با دارویی به نام ریباورین که اغلب نمونه های هندی این دارو در داروخانه های خاص ایران وجود دارد درمان می شود ولی با این وجود درمان های ضد ویروس در برخی موارد بر روی برخی از افراد پاسخگو نیست و فرد می میرد. میزان مرگ و میر افراد در ابتلا به این بیماری ۳۰ درصد اعلام شده است.




  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 63320
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه