ضرورت سالم سازی کود در واحدهای صنعتی پرورش طیور
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی گلستان گفت: سالم سازی کود در تمام واحدهای صنعتی پرورش طیور استان ضروری است.
پری کرمی گفت: طبق دستورالعمل ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور تمام واحد های طیور صنعتی در استان گلستان ملزم به اجرای روند سالم سازی کود با نظارت مسئول فنی بهداشتی فارم هستند.
او افزود: کود حاصل از پرورش طیور از عوامل تهدید کننده سلامت انسان، طیور و محیط زیست به شمار می رود و می تواند از مهمترین فاکتورهای انتشار عوامل بیماریزا باشد.
کرمی گفت: منظور از کود مرغی مجموعه ترشحات تنفسی ، ادرار و مدفوع دفع شده در بستر مرغداری ها بوده که به منظور سالم سازی یا عقیم سازی قبل از بارگیری در محل مناسب انباشته شده و با پلاستیک و لایه ای از خاک پوشانده می شود.
او افزود: نحوه صحیح برخورد با این کودها و سالم سازی کود در تمام واحد های صنعتی در پایان دوره تاثیر بسزایی در کاهش بار میکروبی و ویروسی دارد و نهایتا انتقال کود هم با امنیت بیشتری انجام خواهد شد.
او گفت: پس از دوره پنج یا شش روزه طی فرایند های تخمیری و شیمیایی که در کود انجام می شود حرارت کود به ۵۵ درجه می رسد و همین تغییرات منجر به از بین رفتن بسیاری از این عوامل بیماریزا می شود.
او گفت: به منظور حصول اطمینان از عدم انتقال عامل بیماری در گله های واجد بیماری و تلفات غیر متعارف، سالم سازی کود با نظارت مستقیم کارشناسان دولتی ادارات دامپزشکی شهرستانها انجام می شود.
کرمی گفت: هدف از این مهم جلوگیری از انتشار بیماریهای مشترک بین انسان و دام و همچنین بیماری های مربوط به مزارع پرورش طیور و آلودگی های زیست محیطی است و لذا رها سازی کود مرغی قبل از سالم سازی آن در منطقه می تواند خسارتهای جبران ناپذیری را به جامعه انسانی و صنعت طیور وارد کند.
نظر دهید